13 листопада відбулася заключна конференція в рамках проведення Тижня енергоефективності-2012 НТУУ "КПІ". На ній адміністрація університету та партнери заходу відзначили активних учасників та підвели підсумки проведених заходів.

Сьогодні тема енергозбереження є дуже актуальною для КПІ, тому активна участь кожного учасника навчального процесу в ній є запорукою успішного формування енергоощадливої свідомості університетської громади та, як наслідок, зменшення нераціональних витрат енергоносіїв.

Приємною несподіванкою стала активна участь у заходах не лише студентів профільних інститутів і факультетів – ІЕЕ, ТЕФ, ФЕА, але й студентів ММІ, ФБТ, ФСП, ВПІ, ФЛ, ФЕЛ, ІФФ, ФІОТ, ХТФ, ЗФ.

Під час Тижня проводилася акція "У Вас не заклеєні вікна, тоді ми йдемо до Вас". У ній взяли участь майже 100 студентів різних факультетів, які на заклеювання вікон у вісімнадцяти корпусах університету витратили 300 рулонів скотчу загальною довжиною більше 10 км.

Проведено енергозберігаючий квест, у якому взяли участь шість команд. Місця в ньому розподілилися так: І місце – "NaVi", ІІ – "Копійка" (ЗФ), ІІІ – "Безпечний атом" (ФСП). За ними – "Електрики" (ІЕЕ), "Механіки" (ІЕЕ), "Темрява" (ММІФ). Особливістю квесту було не лише виконання завдань на пошук видатних місць КПІ, але й розв'язання логічних задач на енергозберігаючу тематику, оскільки його мета – усвідомлення студентами їх ролі у збереженні ресурсів в університеті.

Активну участь студенти взяли й у конкурсі проектів на тему енергозбереження в КПІ. Два кращі проекти отримали сертифікати на суму 3 000 грн на їх реалізацію. Це робота студентів ІЕЕ "Проектна пропозиція впровадження технічних засобів енергозбереження в гуртожитку № 16 "Smart economy" (Анна Ковальова, гр. ОЗ-81, В'ячеслав Лавриненко, гр. ОА-82, Михайло Топол, гр. ОА-11) та ФСП "Комплекс соціальних заходів, спрямованих на формування енергокомпетентності серед студентської молоді" (В'ячеслав Ковальов, гр. АМ-03, Антоніна Гибало, гр. СР-91, Олена Цюпак, гр. СР-91).

Почесні грамоти отримали учасники конкурсу плакатів на тему енергозбереження – студенти ІЕЕ Сергій Великий, Сергій Чиркунов, Данил Мугенов, Максим Колесник (гр. ОА-02), Борис Указ, Кирило Оробченко (гр. ОА-71), Федір Ткаченко (гр. ОЕ-21)

Також проведено збір макулатури, кошти від якої буде використано на придбання енергозберігаючих ламп для бібліотеки та Великої фізичної аудиторії.

Для залучення мешканців гуртожитків до заходів протягом жовтня тривав конкурс між гуртожитками на зменшення споживання електричної енергії, природного газу та води. За його результатами перше місце за загальним показником зменшення ресурсоспоживання  посів гуртожиток №15. Його адміністрація отримала 280 енергозберігаючих ламп.

Усі учасники конференції отримали заохочувальні подарунки від партнерів у вигляді еко-торбин, футболок, еко-шапок та листівок з порадами щодо енергозбереження.

Тож дебют Тижня енергоефективності в НТУУ "КПІ" виявився вдалим. А отже, проводитиметься він і надалі. Тому стежте за повідомленнями, беріть участь у заходах та не будьте байдужими!

Адміністрація університету висловлює щиру подяку Державному агентству енергоефективності та енергозбереження України,  Проектам Німецького міжнародного співробітництва (GIZ),  Міжнародному енергетичному центру ім. І.Люндіна Благодійного фонду "Богдана Гаврилишина", Інституту місцевого розвитку, а також підрозділам університету – службі енергоменеджменту, профкому студентів, студентській соціальній службі, дирекції студмістечка, студентській раді студмістечка, які виступили співорганізаторами і нашими партнерами у проведенні заходів.

З докладною інформацією про умови конкурсу можна ознайомитися за посиланням http://vk.com/berezhi_energy.

 О.М. Шевченко, головний енергоменеджер НТУУ “КПІ”

Дата події