9 листопада в НТУУ "КПІ" відбувся перший Інформаційний день, присвячений огляду співробітництва України та Білорусі у сфері розробки та виробництва обладнання для медичних установ і розробки та впровадження технологій обробки металів та нанесення покриттів.

Як повідомив на його відкритті проректор КПІ з наукової роботи академік НАН України Михайло Ільченко, захід цей проведено в рамках функціонування Білорусько-Українського центру науково-технічного та інноваційного співробітництва, який було створено відповідно до Угоди між Державним комітетом з науки і технологій Республіки Білорусь та Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації України про співпрацю у сфері науково-технічної та інноваційної діяльності, підписаної 5 листопада 2011 року.

НТУУ "КПІ" долучено до виконання положень цього стратегічного документу, що закріплено Договором №М/153-2012 від 20.06.2012 між Держінформнауки України та НТУУ "КПІ" щодо виконання НДР "Інформаційно-аналітичне забезпечення всебічного розвитку науково-технічного та інноваційного співробітництва з Республікою Білорусь", тож невипадково, що саме тут зібралися українські науковці, щоб обговорити найактуальніші для обох країн розробки і запропонувати їх для спільної реалізації білоруським партнерам. У свою чергу, колеги з Білорусі цього ж таки дня розглянули свої можливості в плані співпраці за зазначеною вище тематикою. Узгоджені під час Інформаційного дня матеріали будуть розглянуті партнерами, після чого вони прийматимуть спільне рішення про їх подальшу реалізацію.

Дата події