25–26 жовтня 2012 р. в  Гомельському державному технічному університеті ім. П.О.Сухого (Білорусь) пройшла IX Науково-технічна конференція "Сучасні проблеми машинознавства". У конференції взяли участь представники технічних університетів Білорусі, ВАТ "ОКБ Сухого", Московського авіаційного технічного інституту, Брянського технічного університету. Наш університет представляли директор ММІ М.І.Бобир, заступники директора С.П.Гожій і О.В.Шевченко, доценти О.В.Литвин (кафедра конструювання верстатів та машин) та А.П.Грабовський (кафедра динаміки і міцності машин). Науковці ММІ виступили з доповідями в різних секціях, у тому числі у секціях "Динаміка, міцність і надійність машин", "Моделювання процесів, автоматизація конструювання і проектування машин".

Делегати ММІ обговорили співпрацю з деканом машинобудівного факультету ГДТУ ім. П.О.Сухого к.т.н., доцентом Г.В.Петришиним, завідувачем кафедри деталей машин проф. Г.П.Тариковим, проректором з наукової роботи доцентом А.А.Бойком, проректором з навчальної та виховної роботи професором В.В.Кирієнком.

На 2013 р. заплановано проведення науково-технічного тематичного семінару "Досвід розробки технологічного комплексу на основі верстата паралельної кінематики типу "гексапод" згідно з Договором про партнерство, співробітництво та науковий обмін між ГДТУ ім. П.О.Сухого та НТУУ "КПІ", який передбачає  спільні дослідження, участь у конференціях, обмін інформацією та студентами. 

О.В.Литвин, доцент кафедри КВМ

Дата події