Цьогорічна звітно-виборча конференція студентів КПІ традиційно відбулася 18 жовтня в приміщенні Центру культури і мистецтв. У ній взяли участь представники усіх інститутів та факультетів університету, загальна кількість запрошених складала 309 осіб, присутніх – 217.

Конференцію розпочав голова Студентської ради Олег Десятов: він звітував про роботу органів студентського самоврядування КПІ за період з березня по жовтень 2012 року. Для Олега ця конференція була останньою, оскільки він завершив навчання в КПІ.

Найважливішим питанням порядку денного був пункт "Вибори голови Студентської ради НТУУ "КПІ". На цю посаду було зареєстровано два кандидати: Олег Крикун (голова студради ФБТ) та Максим Гусак (голова студради ФЕА). Обидва підготували власні програми роботи Студради, в яких, на їхній погляд, було розглянуто найактуальніші питання життя студентів. Програми були представлені делегатам, і вони мали змогу ставити запитання обом кандидатам. Найактивнішим, напевно, був Борис Архипович Циганок, начальник управління міжнародних зв'язків. Його запитання змусили обох кандидатів пригадати загальну кількість українських та орієнтовну кількість студентів із інших країн, які навчаються в КПІ. Крім того, на прохання Бориса Архиповича, обом кандидатам довелося продемонструвати знання іноземних мов. І Олег, і Максим протягом дискусій трималися впевнено, відповідали на питання без жодних труднощів. Охочих запитати було немало, проте час був обмежений: навіть із незначним порушенням регламенту, усіх не вислухали.

Максим ГусакШляхом таємного голосування делегати визначили нового голову Студентської ради. Ним став Максим Гусак – він отримав 106 голосів. Основним напрямом роботи він визначив створення відділу працевлаштування студентів, який полегшить пошуки робочих місць для студентів та випускників КПІ.

На завершення конференції делегати ухвалили рішення про присвоєння звання Почесного голови Студентської ради НТУУ "КПІ" Олегу Десятову і звання Почесного секретаря Студентської ради Віталію Солонусі. Крім того, креативні активісти Студради презентували відеоролик із подяками та привітаннями Олегу з нагоди закінчення терміну перебування на посаді голови Студради.

Отож, розпочинається черговий етап роботи Студентської ради НТУУ "КПІ" на чолі з новообраним головою. Бажаємо йому натхнення та успіху в реалізації задуманого!

За інф. Студентської ради НТУУ "КПІ"

Дата події