19 жовтня в КПІ відбувся інформаційний семінар "Дослідницький ландшафт Німеччини". На ньому були представлені німецькі програми підтримки вчених, аспірантів і студентів і організації, які її можуть надавати.

З інформацією про потенціал науково-технічного співробітництва Німеччини та України та про програми академічних обмінів перед слухачами виступили представники Посольства Федеративної республіки Німеччина в Україні, Інформаційного центру DAAD у Києві та інші.

Учасники семінару також ознайомилися з діяльністю та можливостями наукових товариств Німеччини: про Товариство ім. Макса Планка розповів керівник підрозділу "Східна Європа" у відділі міжнародних відносин цього товариства доктор Пер Бродерсен, про програми для дослідників і колишніх стипендіатів Фонду ім. Олександра фон Гумбольдта – керівник відділу програм підтримки та коопераційних мереж цього фонду доктор Штеффен Меліх та колишня стипендіатка фонду Олександра Антонюк.

Насамкінець для присутніх було проведено презентації Спільного німецько-українського факультету машинобудування ММІ НТУУ "КПІ" та програми "Німецькі та європейські студії" та надано інформацію щодо досвіду співпраці за програмами DAAD Національного університету "Києво-Могилянська академія".

Німецька служба академічних обмінів (DAAD) запрошує молодих і досвідчених вчених до участі в семінарі «Дослідницький ландшафт Німеччини», що відбудеться 19.10.2012 р. з 9-00 до 17-00 у Залі засідань Вченої ради НТУУ «КПІ» (корпус №1).

У роботі семінару братимуть участь представники Міжнародного бюро при Федеральному міністерстві освіти та досліджень ФРН, Співтовариства ім. Гельмгольца, Німецького науково-дослідного товариства (DFG), Товариства ім. Макса Планка, Товариства ім. Олександра фон Гумбольта, а також програм подвійного диплому Спільного факультету машинобудування Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» та спільної програми з політології «German and European Studies» у Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

Заявки на участь надсилати на e-mail project@daad.org.ua.
Тел. +38 044 406 82 69.

Дата події