У Центрі культури та мистецтв НТУУ "КПІ" діє багато художніх колективів. Завдяки цьому всі бажаючі студенти нашого університету мають можливість долучитися до художньої творчості – можуть вчитися співати, танцювати, малювати...

На початку кожного навчального року відбувається набір нових учасників до колективів. Цього року керівництво ЦКМ і НТУУ "КПІ" організувало урочистий концерт-презентацію за участю колективів ЦКМ, який назвали "День першокурсника в ЦКМ НТУУ "КПІ".

Перед початком концерту глядачі у вестибюлі могли оглянути художні твори членів студії живопису і графіки "Гармонія".

Концерт розпочався старовинним студентським гімном "Гаудеамус", який виконала народна академічна хорова капела КПІ. З початком першого навчального року в Ки­ївській політехніці першокурсників привітали ректор нашого уні­верситету академік НАН України М.З.Згуровський і проректор з навчально-виховної роботи професор Г.Б.Варламов. Вони наголосили, що в КПІ у студентів є багато можливостей не тільки для здобуття фахових знань і навичок, а й для всебічного розвитку – для занять наукою, спортом, художньою твор­чістю.

У нашому університеті щорічно проходять різноманітні творчі конкурси – "Королева КПІ", "Містер КПІ", "Таланти КПІ", є своя ліга КВН, де змагаються факультетські команди. Відбуваються конкурси "КПІ має талант", "Дебют першокурсника". Є своє "Радіо КПІ" з професійною студією звукозапису та різнома­нітними музичними розважальними програмами.

У ЦКМ працює багато художніх колективів, серед яких декілька мають звання народних, ставали лауреатами багатьох творчих конкурсів та фестивалів не лише в Україні, але й за її межами.

Далі розпочалося представлення колективів. Спочатку на екрані глядачі могли побачити невеличке відео­звернення керівників, які представляли свої колективи. А далі ці колективи демонстрували своє мистецтво.

Отже, глядачам були представлені:

  • Народна академічна хорова капела НТУУ "КПІ". Художній керівник – Руслан Бондар.
  • Народна капела бандуристів. Художній керівник – Валентина Руденко.
  • Народний ансамбль народного танцю "Політехнік". Художній керівник та балетмейстер-постановник – Марія Міцек.
  • Театр-студія. Художній керівник, режисер – Микола Вороненко.
  • Народний ансамбль бального танцю "Стиль". Керівники – Ірина та Петро Олефіренки.
  • Народний естрадний комедійний театр аматорів "ЕТА". Художній керівник – доцент, заслужений працівник культури України Віталій Іващенко. Режисер – доцент, заслужений викладач НТУУ "КПІ" Євген Іващенко.
  • Команда КВН "Збірна КПІ". Керівник Ліги КВН НТУУ "КПІ" – Анатолій Хомутянський.
  • Ансамбль сучасної хореографії "HD Team". Керівник – Євген Хмельницький.
  • Ансамбль сучасної джазової хореографії "Експресія". Керівник – Жанна Руденко.
  • Вокальний ансамбль естрадного співу "Сьоме почуття". Керівник – Світлана Токар.

У фіналі на сцену вийшли всі учасники концерту.

Дорогі першокурсники, запрошуємо вас до Центру культури та мистецтв НТУУ "КПІ", де ви зможете знайти своє творче натхнення! Ми завжди вам раді!

Михайло Галушко, директор ЦКМ

Народна капела бандуристівНародний ансамбль народного танцю ПолітехнікНародний ансамбль бального танцю СтильВокальний ансамбль естрадного співу Сьоме почуттяВокальний ансамбль естрадного співу Сьоме почуття
Дата події