1 жовтня відбулося чергове засідання Вченої ради університету. Розпочалося воно з поздоровлення: ректор привітав з ювілейною датою завідувача кафедри енергозбереження та теплотехніки д.т.н., професора Валерія Івановича Дешка. Після цього Михайло Захарович вручив срібну нагороду за ІІ місце на абсолютному чемпіонаті світу з боротьби на поясах "Алиш" студенту ММІ  Андрію Нікітченку.

Першим питанням порядку денного була концепція розвитку Міжуніверситетського медико-інженерного факультету. Декан ММІФ В.Б.Максименко виклав дану концепцію, вказавши на необхідні напрями  підготовки і можливу появу нових спеціальностей та їх відповідність Європейському паспорту спеціальності біомедичної інженерії. Разом з тим, концепція передбачає можливу зміну назв кафедр та факультету. Крім того, він наголосив на актуальності цієї концепції та окреслив основні напрямки діяльності факультету, обсяги роботи на 2012/2013 навчальний рік.

З другого питання проректор М.Ю.Ільченко інформував про оголошення конкурсу серед викладачів щодо номінацій "Викладач-дослідник –2012" та "Молодий викладач-дослідник – 2012" в НТУУ "КПІ". Михайло Юхимович доповідав і з третього питання щодо затвердження підсумків і нагородження переможців конкурсу "Винахід року 2012". Було наголошено на необхідності активізації винахідницької діяльності і подальшого впровадження винаходів.

Наступним питанням порядку денного було затвердження складу  комісії з перспективного розвитку за поданням її голови – Миколи Валентиновича Печеника. До комісії увійшли, крім фахівців за напрямами, також представники профспілок студентів та співробітників, а також представник студради НТУУ "КПІ". Також за поданням М.В. Печеника на засіданні було обрано та призначено проректором з адміністративно-господарської роботи НТУУ "КПІ" Петра Володимировича Ковальова, який до цього обіймав посаду головного інженера університету.

Після цього були розглянуті конкурсні питання та поточні справи, серед яких одним з найважливіших стало те, що Вчена рада університету присвоїла звання "Почесний доктор НТУУ "КПІ" англійському вченому-математику, автору теорії  твісторів, завідувачу кафедри математики Оксфордського університету,  відомому також своїми науково-популярними книгами з космології та теорії штучного інтелекту, –  серу Роджеру Пенроузу.

А.А.Мельниченко, вчений секретар НТУУ "КПІ"