Традиційний квест Києвом, організований для першокурсників ІПСА, відбувся 16 вересня. Щороку студентська рада ННК "ІПСА", пропагуючи здоровий спосіб життя, проводить цей захід, щоб об'єднати та здружити новачків. Квест також був цікавим для студентів, які приїхали навчатися з інших областей, адже це чудовий шанс дізнатися про яскраві місця та пам'ятки архітектури Києва.

Завдання кожної з команд – якнайшвидше дістатися від старту до фінішу, між якими 8 проміжних станцій, кожна з них майстерно захована в загадках, ребусах та інтелектуальних завданнях. Цього року у квесті взяли участь 7 команд з усіх груп першого курсу – КА-21... КА-25, ДА-21 та ДА-22. Для кожної з них було розроблено індивідуальні маршрути, які перетиналися лише в 3 місцях: на Пейзажній алеї (тут, щоб отримати наступне завдання, треба було відгадати перевернуту навпаки пісню), у парку Шевченка (одягнувши маску, шапочку та ласти, там запитували в перехожих "Де знаходиться Дніпро?" (див. фото), аж допоки хто-небудь не вкаже правильний напрям), та на Софійській площі, де потрібно було розказати анекдот, який не знали найбільші веселуни з ІПСА.

Квест для першокурсників ІПСАТакож маршрути проходили через Шоколадний будиночок на Шовковичній, театр ім. І.Франка, Маріїнський парк, стадіон ім. В.Лобановського, Ляльковий театр, Чортів місточок та інші цікаві куточки Києва. До речі, одним із завдань був усього лише скручений у трубочку сухий листочок. Відгадкою цієї головоломки був стадіон "Динамо" ім. В.Лобановського. Чому? Тому що фірмовий удар легендарного футболіста, коли м'яч відчайдушно крутиться навколо своєї осі в потоці повітря, називався "сухий лист".

Хлопцям і дівчатам довелося добряче поламати собі голову, щоб розгадати всі шаради від старшокурсників.

Перемогла команда групи КА-22, з чим її щиро і вітаємо. Але інші команди теж треба привітати, адже важливою є зовсім не перемога, а участь. Також варто сказати величезне "дякую" ентузіастам зі студради, які не втомлюються створювати цікавинки для своїх молодших колег та вносять різноманіття в життя тих, кому між розвагами доводиться гризти такий твердий граніт науки.

Ольга Огородник, студентка ІПСА

Дата події