31 липня 2012 року 1509 студентів факультету військової підготовки Військового двічі орденів Червоного Прапора інституту телекомунікацій та інформатизації Національного технічного університету України "КПІ" склали Військову присягу на вірність українському народові.

– Складання Військової присяги для кожного студента є важливою подією як в особистому житті, так і у військовій кар'єрі. Клятва – сумлінно та самовіддано служити Україні, запам'ятається вам на все життя. З честю несіть традиції нашого навчального закладу! – сказав у вітальному слові начальник інституту заслужений працівник освіти України,  доктор технічних наук, професор генерал-майор Анатолій Міночкін.

Від імені студентів до слова було запрошено майстра спорту України з гирьового спорту, чемпіонку світу серед юніорів 2011 р., чемпіонку світу серед студентів 2012 ., переможницю конкурсу "Кращий студент Києва" у 2011 році в номінації "Кращий Студент – Спортсмен" студентку Тетяну Гром.

 Від імені батьків виступив Валерій Ржечицький – батько студента Євгена Ржечицького. 

На завершення свята складання присяги зведений батальйон курсантів пройшов урочистим маршем у супроводі військового оркестру.

Як повідомив начальник факультету підготовки офіцерів запасу ВІТІ НТУУ "КПІ" полковник  Олександр Лоза, сьогодні факультет військової підготовки здійснює військову підготовку студентів вищих навчальних закладів за програмою підготовки офіцерів запасу для Повітряних Сил, Військово-Морських Сил, Військ Протиповітряної Оборони Сухопутних військ, Головного управління зв'язку та інформаційних систем, Головного управління виховної та соціально-психологічної роботи ЗСУ, Головного фінансово-економічного управління ЗСУ, Головного автомобільного управління, Центрального управління захисту інформації та криптології ГШ Збройних сил України за 28 військово-обліковими спеціальностями.

Крім студентів КПІ, військову підготовку за програмою офіцерів запасу у ВІТІ НТУУ "КПІ" проходять студенти ще 18-ти вищих навчальних закладів. За короткий термін колективу інституту вдалося створити, а в подальшому і вдосконалити, систему підготовки військових спеціалістів, яка відповідає сучасним вимогам ЗСУ.

Після завершення навчального збору студенти склали випускні іспити з військово-технічної та військово-спеціальної підготовки.  І незабаром їм буде присвоєно військове звання "молодший лейтенант запасу".

Інф. ВІТІ НТУУ "КПІ"

Дата події