Фондовий ринок існує понад 200 років. Він надав змогу найбільш успішним компаніям здійснити технологічні революції без залучення банківського капіталу. Надбання цих революцій останніх десятиліть – стільниковий зв'язок, пошукові Інтернет-технології, комп'ютерна техніка тощо.

Україна відносно недавно почала розвивати цю складову економіки, адже Закон України "Про цінні папери та фондовий ринок" був прийнятий тільки у 2006 році. Ця складова активно розвивається насамперед як наслідок активної участі компаній, що залучають молодь, студентство. Так, у першому чемпіонаті по Інтернет-трейдингу серед студентських команд   –   Біржовій універсіаді, брали участь понад 550 студентів з 63 ВНЗ, всього 116 команд. Київську політехніку представляли 9 команд.

Команду Ultima Ratio, до якої входили студентки 3-4 курсів ФММ, забезпечувала інформаційною підтримкою компанія Gainsfort, яка надавала консультації, проводила тренінги для учасників команди, презентувала книгу "О биржевой торговле доступно". Протягом 45 днів напруженої боротьби учасники нашої команди посідали досить високі місця, проте призерами не стали.

Працюючи з командою, я не тільки оцінив високий інтелектуальний потенціал наших студентів, але й відзначив їх бажання опановувати нові напрями економічної науки, що виходять за межі навчальної програми. В цьому їм, безумовно, необхідна підтримка викладачів. Набувши певного досвіду, плануємо брати участь у наступних універсіадах. Це необхідно і студентам, і університету, оскільки сприяє іміджу Київської політехніки в Україні і світі.

С.В. Войтко, к.е.н., доцент ФММ, тренер команди Ultima Ratio