27 березня 2012 року на теплоенергетичному факультеті НТУУ "КПІ" в рамках реалізації проекту Наукового товариства студентів та аспірантів ТЕФ "Науково-просвітницька кампанія з популяризації альтернативної енергетики та охорони навколишнього середовища" відбулась Молодіжна науково-практична конференція "Енергетичний форум".

Відкриття та пленарне засідання конференції пройшло в залі засідань Вченої ради НТУУ "КПІ". Відкрив конференцію завідувач кафедри теоретичної та промислової теплотехніки професор, д.т.н. М.К.Безродний.

На пленарному засіданні з доповідями виступили: президент Київського міжнародного енергетичного клубу, директор Міжнародного центру ім. Люндіна О.С. Тодійчук ("Впровадження джерел відновлювальної енергетики як найбільш оптимальний шлях для розвитку людства"); директор науково-технічного центру "Біомаса" Г.Г.Гелетуха  ("Можливості заміщення природного газу в Україні за рахунок твердої біомаси та біогазу"); заступник директора з наукової роботи та інноваційної діяльності Інституту агроекології і економіки природокористування В.В. Коніщук ("Біоенергетика торфовищ – напрями розвитку та екоризики"); генеральний директор НПП "АтомКомплексПрилад" О.С. Казимиров ("Системи і прилади радіаційного контролю на АЕС"); голова НТСА ТЕФ М.М. Куниця ("Важливість наукової діяльності студентів всередині ВНЗ").

Після пленарних доповідей робота конференції продовжилась у чотирьох секціях: "новітні та сучасні енергозберігаючі та екологічні технології в традиційній енергетиці", "атомна енергетика та відновлювальні джерела енергії: порівняльний аналіз", "економічні та юридичні засади доцільності впровадження альтернативної енергетики", "аналіз екологічних та медичних наслідків для населення та природи альтернативної та традиційної енергетики".

У роботі конференції взяли участь студенти, магістранти та аспіранти теплоенергетичного факультету та Інституту енергозбереження та енергоменеджменту, а також представники Українського ядерного товариства, Міжнародного енергетичного центру ім. Люндіна Благодійного фонду Богдана Гаврилишина, ВМГО "Студентська республіка".  Всього  на конференцію було представлено 54 доповіді. За результатами конференції видано тези доповідей. Авторів кращих доповідей відзначено грамотами ТЕФ: В.В. Вовк, М.В. Руденко, А.В. Сич, Ю.В. Хомич, І.О.Ящук.

Конференція була проведена за підтримки Міжнародного енергетичного центру ім. Люндіна Благодійного фонду Богдана Гаврилишина, Українського ядерного товариства, ВМГО "Студентська республіка".

М.М.Куниця, Голова Наукового товариства студентів та аспірантів ТЕФ, студ. гр.ТП-71м

Дата події