2 квітня відбулося чергове засідання Вченої ради університету. Розпочалося воно з поздоровлення: ректор привітав за­відувача кафедри відновлювальних джерел енергії С.О. Кудрю з ювілеєм.

Основним питанням порядку денного було затвердження бюджету НТУУ "КПІ" на 2012 р. Доповідала начальник департаменту економіки і фінансів, головний бухгалтер Л.Г. Субботіна. Спочатку вона зробила короткий аналіз надходжень та видатків до бюджету у 2011 році, потім поінформувала про фінансування на 2012 рік. Людмила Григорівна відзначила, що, попри невпинне зростання тарифів на комунальні послуги, фінансування такого зростання цін з державного бюджету не передбачено і, відповідно, доволі серйозний тягар лягає на плечі самого університету. Саме тому сьогодні як ніколи потрібно дотримуватися режиму економії та енергозаощадження. Адже незважаючи на те, що протягом останніх років енергоспоживання в КПІ в абсолютних показниках скорочується, університет сплачує за нього дедалі більші кошти. Це пов'язано як зі зростанням тарифів, так і з тим, що в окремих підрозділах ще допускаються необґрунтовані перевитрати енергії. В обговоренні доповіді взяли участь декан ХТФ проф. І.М.Астрелін, директор МІПО доц. І.Г.Малюкова, декан ФСП проф. Б.В. Новіков. Ректор проф. М.З. Згуровський наголосив, що в умовах, коли фінансування не повною мірою забезпечує потреби розвитку університету, адміністрація НТУУ "КПІ" буде напрацьовувати і реалізовувати ефективні та нестандартні способи рішення проблем. Голові бюджетної комісії НТУУ "КПІ" проф.Ю.І. Якименку було доручено продовжувати на постійній основі роботу щодо підвищення ефективності використання коштів університету.

Після цього були розглянуті конкурсні питання та поточні справи. Зокрема, були затверджені рішення вчених рад ФАКС та ПБФ щодо обрання на посаду деканів. Ними залишилися Олександр Васильович Збруцький та Григорій Семенович Тимчик.

Вчена рада ухвалила також рішення щодо створення навчального та науково­практичного центру кафедри автоматизованих систем обробки інформації і управління та ТОВ НВП "Інформаційні технології" й рішення про відкриття спільної навчально­дослідницької лабораторії передових технологій "КПІ"­"САМСУНГ".

А.А.Мельниченко, вчений секретар НТУУ "КПІ"