15 березня 2012 р. в Інституті електрозварювання імені Є.О.Патона НАН України пройшов "Ярмарок наукових професій", організований ІЕЗ імені Є.О.Патона спільно з Відділенням цільової магістерської підготовки НТУУ "КПІ" для НАН України. Метою заходу було ознайомлення студентів IV курсу ФТІ, ХТФ, ФЕЛ, які мають намір стати науковцями, з провідним інститутом НАН України.

Студенти побували в демонстраційній залі ІЕЗ імені Є.О.Патона, де ознайомилися з розробками інституту, зокрема, обладнанням для різноманітних видів зварювання (у тому числі для зварювання в космосі), приладами для неруйнівних методів діагностики матеріалів, технологіями нанесення покриттів.

Перед студентами виступив всесвітньо відомий учений, президент НАН України, директор ІЕЗ ім. Є.О.Патона академік Борис Євгенович Патон – випускник КПІ 1941 року. Він поділився своїми думками з приводу стану і реформування освіти в Україні.

З перспективними науковими напрямами Інституту електрозварювання студентів НТУУ "КПІ" ознайомили заступник директора член-кореспондент НАН України, професор І.В.Крівцун, д.т.н. Г.С.Маринский (тел. 205-20-06), д.т.н. Ю.Н.Ланкін (тел. 200-11-19), к.т.н. А.А.Грузд (тел. 289-06-60), к.т.н. П.Н.Чвертко (тел. 205-23-56), представник ради молодих учених.

Особливий інтерес слухачів викликали повідомлення про технологію зварювання живих тканин, плазмові процеси, проблеми імітаційного комп'ютерного моделювання фізичних процесів у технологіях зварювання, міждисциплінарні дослідження на стику технологій, фізичного матеріалознавства та комп'ютерного імітаційного моделювання, демонстрації видатних досягнень учених інституту в розробці космічних технологій, про роботу ради молодих учених.

Студенти, які оберуть для себе шлях навчання в цільовій магістратурі на базі ІЕЗ імені Є.О.Патона і успішно складуть вступні іспити до Відділення цільової магістерської підготовки НТУУ "КПІ" для НАН України, зможуть з 1 вересня поточного року почати навчання в цільовій магістратурі. Попередньо вони можуть обговорити свої плани за зазначеними телефонами, а також особисто із проф. Ігорем Віталійовичем Крівцуном за телефоном 205-20-75.

Інф. “КП”

Дата події