Засідання Вченої ради НТУУ "КПІ" 5 березня 2012 р. розпочалося під головуванням першого проректора НТУУ "КПІ" професора Ю.І. Якименка. Він привітав з ювілейними днями народження директора Науково-технічної бібліотеки В.Г. Дригайла, професора кафедри телекомунікацій ІТС д.т.н. С.Г. Буніна, зав. кафедри техніки та електрофізики високих напруг ФЕА проф. В.О. Бржезицького. Також Ю.І. Якименка вручив дипломи професорів С.Г. Буніну і профессору кафедри електрозварювальних установок ЗФ Р.М. Рижову. Далі Вчена рада привітала команду КВН КПІ, яка перемогла у змаганнях Західноєвропейської ліги.

Вчена рада заслухала доповідь першого проректора Ю.І.Якименка "Забезпечення якості освіти для задоволення потреб ринку праці". На початку доповіді він наголосив, що головними чинниками, які визначають якість підготовки фахівців, є рівень підготовки абітурієнтів, якість навчальних програм, кадровий склад, рівень матеріально-технічного забезпечення і самооцінка якості. Ю.І.Якименко  охарактеризував усі складові підготовки у нашому університеті. Наприкінці доповіді він повідомив, що з 1 березня почав працювати електронний кампус НТУУ "КПІ", закликав усіх активно наповнювати його матеріалами і попередив, що з 1 вересня 2012 р. робота у цьому середовищі буде обов'язковою для усіх викладачів. Він також нагадав про необхідність активізувати роботу з підготовки до акредитації окремих спеціальностей, яка пройде у вересні 2012 р.

Після обговорення доповіді Вчена рада ухвалила рішення, в якому, зокрема, підкреслила, що для успішної акредитації  спеціальностей  підрозділам  університету слід направити свою роботу на безумовне виконання ліцензійних умов та критеріїв акредитації, які включають: ресурсне забезпечення навчально-виховного процесу (кадрове, навчально-методичне, матеріально-технічне, інформаційне); якість освітньої діяльності та рівень підготовки випускників усіх рівнів підготовки; показники міжнародної та науково-інноваційної  діяльності. Також Вчена рада наголосила на необхідності продовження роботи щодо розширення зв'язків з роботодавцями на основі угод про співпрацю для підвищення рівня практичної підготовки  і конкурентоздатності  випускників КПІ на ринку праці, важливості профорієнтаційної роботи як у системі довузівської підготовки, так і безпосередньо зі  школами, коледжами й технікумами, необхідності широкої участі кафедр у системі післядипломної освіти та підвищення кваліфікації.

Далі Вчена рада заслухала доповідь проректора з навчально-виховної роботи проф. Г.Б.Варламова "Загальні підсумки навчально-виховної роботи в університеті за 2011 рік". У доповіді проректор проаналізував дані  з навчальної роботи, охарактеризував успішність і різні види контролю якості знань, систему заохочення кращих студентів, роботу з профілактики правопорушень, а також питання спортивного виховання та оздоровлення студентів.

На засіданні були також розглянуті конкурсні та поточні справи.

Інф. "КПІ"