На кафедрі української мови, літератури та культури факультету лінгвістики існує гарна традиція наприкінці року проводити загальноуніверситетську конференцію "Мистецтво риторики".

Незмінним організатором заходу є завідувач кафедри української мови, літератури та культури доцент Олена Петрівна Онуфрієнко.

Ця наукова подія в житті НТУУ "КПI" викликає постійний інтерес з боку студентської молоді, а також наших колег з інших факультетів і залишається в пам'яті кількох поколінь випускників.

У процесі підготовки до конференції було використано досвід старшого викладача кафедри української мови, літератури та культури Олени Миколаївни Богомолової, яка започаткувала розробку нового на той час курсу "Культура судової промови".

Конференція відбулася у великій лекційній аудиторії 7-го корпусу із залученням технічних засобів.

Бажаючих взяти участь було дуже багато, причому крім цікавих і змістовних виступів, було і чимало оригінальних презентацій, великий ілюстрований матеріал, світлини тощо.

Тематика виступів була різноманітною: від майстерності Демосфена, Перикла, Цицерона, Цезаря до Дейла Карнегі. Не обійшли увагою і таких видатних промовців минулого, як Коні, Плевако, а також державних діячів Лінкольна, Уінстона Черчилля тощо.    

 Окреме місце було присвячене нашим митцям красномовства, славетним співвітчизникам Григорію Сковороді, Петру Могилі та Феофану Прокоповичу.

 За оцінкою журі, найкращі виступи в Олени Волошиної з темою "Дейл Карнегі", Максима Долуда – "Демосфен", Андрія Стерненка – "Г.С. Сковорода" та Олександри Бігун – "А. Ф. Коні".

Конференція залишила гарні емоції в її учасників. У планах кафедри, враховуючи побажання студентів, надалі проводити такі заходи.

Л.М. Суська, Н.В. Тільняк, викладачі кафедри української мови, літератури та культури ФЛ

Дата події