П.О. Касьянов, д.ф.-м.н., завідувач науково-дослідної лабораторії нелінійного аналізу диференціально-операторних систем ННК "ІПСА" 

– Павле Олеговичу, у Київській політехніці Ви наймолодший (29-річний) доктор наук. Чим для Вас пам'ятний рік, що минає?

П.О. Касьянов– Кажуть: як рік зустрінеш, так і проведеш. У моєму випадку початок року знаменний врученням диплома доктора фізико-математичних наук. Потім – атестата доцента. А протягом року, завдяки наполегливій праці колективу науково-дослідної лабораторії нелінійного аналізу диференціально-операторних систем ННК "ІПСА", яку я очолюю, під науковим керівництвом М.З.Згуровського було отримано ряд нових цікавих наукових результатів, що дозволило вийти на широкий спектр застосувань і встановити міжнародне співробітництво з низкою іноземних  університетів та великих навчально-наукових центрів.

– Що Ви очікуєте від нового року?

– У нашого молодого колективу багато цікавих ідей, задумів, планів. Маю надію, що в наступному році багато з них будуть втілені в життя з максимально позитивним результатом.

– Ваші побажання читачам.

 Хочу побажати усім в новому році міцного здоров'я, щастя, радості, натхнення, успіхів, благополуччя, творчої наснаги. Нехай збудуться найзаповітніші мрії й реалізуються найсміливіші плани.

Ю.В. Новицький, завідувач кафедри спортивного вдосконалення ММІФ

– Юрію Володимировичу, чим запам'ятався рік, що минає?

– Рік запам'ятався більш-менш стабільною працею студентів та викладацького складу, ефективними підходами до наукової діяльності. Я, як спортивний фахівець, бачу, що керівництво внз та факультетів починають розуміти, що якщо ми не включимо спорт у систему оздоровчих заходів, то вже зовсім скоро матимемо хворих молодих людей і, взагалі, житимемо минулим потенціалом. Деякі кроки вперед уже зроблено, і це не може не радувати.

– Що Ви очікуєте від нового року?

– Взагалі, про спорт і здоров'я можна говорити тоді, коли є три складові: інфраструктура, кадри і фінансування. У КПІ кадри є, інфраструктура розвивається, а от фінансування залишається на тому самому рівні, що й було на початку цього століття. Тож сподіваємося на поліпшення фінансування задля здорової нації. Заплановано будівництво деяких спортивних майданчиків до Євро-2012 та баскетбольної першості 2015 року. Головне – зробити все, щоб наші університетські спортсмени стали взірцем для інших студентів, щоб молодь використовувала інфраструктуру КПІ, а не проводила час в кафе, барах тощо.

– Ваші побажання читачам.

– Хотілося б, щоб кожен зробив крок до здорового життя, і щоб цей крок був свідомим.

В.О.Корсаков, заступник голови профкому співробітників КПІ, завідувач лабораторій ПБФ

– Валерію Олексійовичу, чим запам'ятався рік, що минає?

– Цього року в моєму житті відбулася знаменна подія, що підкралася якось непомітно – мені виповнилося 70. Цифра відверто здивувала – і коли воно набігло?..

 "Профспілковий" рік був насичений проведенням заходів щодо відстоювання інтересів працівників освіти і науки, організацією літнього відпочинку співробітників КПІ, а завершився проблемами, пов'язаними із закінченням терміну контракту ректора нашого університету і небажанням профільного міністерства оголошувати конкурс на заміщення вакантної посади. Комісія, створена рішенням конференції трудового колективу, до якої входжу і я, вживає енергійних заходів для грамотного виходу із цієї невизначеної ситуації.

 У позаслужбовому житті мені додають наснаги рідні – родини дочки і сина, дві внучки й онук, які мені завжди раді.

– Що Ви очікуєте від нового року?

– Наступного року продовжимо заходи і справи, пов'язані із захистом нашої кандидатури на посаду ректора від бюрократичних ігрищ, із захистом інтересів освітян і науковців у процесі розвитку країни, із забезпеченням професійних інтересів співробітників КПІ.

– Ваші побажання читачам.

– Щиро вдячний усім, хто сприйняв мій ювілей з повагою, увагою і теплом, і, у свою чергу, бажаю політехнікам усього найкращого в житті – частіше і побільше.