Традиційно кожної весни кафедра міжнародної економіки ФММ збирає науковців і практиків для обміну знаннями і досвідом. Цьогорічна VIІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Міжнародне науково-технічне співробітництво: принципи, механізми, ефективність» охопила широке коло питань, що знайшло своє відображення в назвах секцій: «Інноваційний розвиток та проблеми соціальної стабільності: міжнародний аспект»; «Роль держави в розвитку міжнародного співробітництва»; «Національні інноваційні системи: проблеми формування в просторовому та часовому вимірі»; «Науково-технічне співробітництво як фактор підвищення конкурентоспроможності промислового комплексу країни»; «Стан та тенденції розвитку фінансового ринку України в умовах глобалізації».

У різних формах роботи конференції (особиста/заочна участь) взяли участь учені та фахівці майже з двадцяти міст України, Білорусі, Болгарії, Казахстану, Польщі, Росії. Всього на конференції було заявлено 270 тез доповідей, за якими здійснено понад 50 виступів.

Учасники конференції визначили кращими доповіді студентів – Олени Покрас, Марії Філик, Ольги Ігошевої, Анни Урукової, Гаяне Оганесян. Гран-прі за результатами фінальної презентації отримала студентка 2-го курсу Анна Урукова, яка підготувала доповідь «Конкурентоспроможність підприємств металургійного комплексу України на світовому ринку».

Ірина Верхоляд, аспірантка кафедри міжнародної економіки ФММ