Найліпших та найвірніших друзів часто знаходять у період студентського життя: вибір друзів відбувається вже за іншими критеріями, ніж у шкільні роки, тому вона така міцна і тривала – студентська дружба. На факультеті менеджменту та маркетингу навчаються дві подруги – Єлизавета Полонська та Ольга Коробейник. Їх об’єднує не лише спільна академічна група та спеціальність «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», їх об’єднує прагнення в усьому бути найкращими та досягати поставлених цілей. Списки навчальних досягнень Ольги та Єлизавети дуже схожі, адже за кожну справу вони беруться разом: обидві брали участь у студентських олімпіадах з математики та бухгалтерського обліку серед студентів НТУУ «КПІ», у різноманітних наукових конференціях зі свого фаху, обидві отримували стипендію Президента України. Ольга Коробейник – призер Першої студентської науково-практичної конференції «Сучасні підходи до управління підприємством».

Дівчата беруть участь у громадському житті університету, обидві є членами НТСА «КПІ», причому Єлизавета – заступник голови НТСА ФММ, а Ольга – профорг своєї групи.

Однак які особистості ховаються за довгими переліками наукових досягнень? Ми попросили дівчат розповісти трохи про себе.

Ольга КоробейникОльга Коробейник: Такий престижний виш, як КПІ, не міг не зацікавити мене як абітурієнтку кілька років тому. Захопленість у шкільні роки географією та економікою привела мене на факультет менеджменту та маркетингу. Улюбленим предметом у школі для мене завжди була математика, тож не дивно, що в університеті ним стала вища математика, також неабияку цікавість викликав маркетинг, коли виявилося, що поведінку споживачів можна впорядкувати й систематизувати. Якби довелося давати настанови молодшим курсам, то першою було б: проживіть свої студентські роки так, щоб потім про них можна було згадати з посмішкою.

У майбутньому хочеться поглиблено вивчати спеціальність, можливо, вступити до аспірантури й зайнятися практичними дослідженнями. Вільний час люблю проводити весело й цікаво: катаюсь на конях, займаюсь плаванням, найближчим часом збираюсь стрибнути з парашутом. 

Ліза ПолонськаЛіза Полонська: Навчатись у КПІ мені захотілось відразу, як я побачила перший корпус. Обрана спеціальність менеджера подобається, оскільки поєднує економічну та психологічну складові людської поведінки. Серед навчальних предметів мені найбільше подобаються бухгалтерський облік та маркетинг – цікаво відслідковувати мотиви та поведінку людей на ринку. Оглядаючись назад, молодшим курсам хочеться побажати окрім зосередження на навчанні, також усебічно розвиватись, адже у світі стільки всього цікавого! Після закінчення університету хочеться влаштуватись на роботу в стабільну міжнародну компанію, де можна почати успішний кар’єрний шлях.

А поки навчання дається легко, тож у вільний час люблю читати художню літературу, нещодавно почала займатися бальними танцями. Обожнюю проводити час із друзями, організовувати пікніки тощо.

Валерія Добривечір