Те, що в нашому КПІ є секція стрільби з лука, ви, мабуть, чули. Та чи знаєте, що наші студентки-лучниці – одні з найсильніших в Україні та навіть Європі?

Стрільба з лука як вид спорту з’явилася в НТУУ “КПІ” більше десяти років тому завдяки зусиллям головного тренера м. Києва Оксани Дьякової. Вже через рік після початку занять перші лучники КПІ взяли участь у чемпіонатах Києва та України і здобули спортивні розряди. Не подумайте, що результати приходять самі собою, аби були бажання, зір та наполегливість.

Високий рівень підготовки досягається постійними тренуваннями та бажанням займатися цим видом спорту. Треба не тільки вміти стріляти з лука, але й знати, як правильно його налаштовувати. Спортсмени тренуються доти, поки не доведуть до автоматизму попадання в центр мішені за будь-яких умов. Природно, що такі навантаження може витримати не кожен, ось тут і визначаються справжні чемпіони.

Софія МельникСьогодні в секції постійно займаються понад сімдесят спортсменів, п’ятеро з яких впевнено показують результати вищого рівня і беруть участь у всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Софія Мельник – срібна призерка чемпіонату Європи серед молоді у командному заліку, Тетяна Познякова – чемпіонка України у командному заліку і срібна призерка Кубка України, Діна Куріцина – переможниця міжнародного турніру “Злата Чупага” та Кубка України.

Дівчата регулярно тренуються у спорткомплексі КПІ. Вони зацікавилися стрільбою з лука практично одночасно – чотири роки тому, і вже з першого курсу ходили на тренування. На питання – чому вони обрали саме цей вид спорту? – студентки, сміючись, відповідають: а ви спробуйте! Що ж, напевно, лише той, хто вже стріляв з лука, розуміє, що це таке.

На чемпіонаті України, який пройшов у Києві 29-30 січня, лучниці КПІ посіли перше командне місце. Нині спортсменки готуються до участі в чемпіонаті Європи в приміщенні, що відбудеться наприкінці березня в Іспанії.
Побажаємо їм нових спортивних досягнень на міжнародній арені!

Діна Куріцина, студентка ВПІ