Мабуть, в Україні немає іншого такого ВНЗ, де фізкультурі і спорту приділялося б стільки уваги, як у нашому університеті. Студенти та викладачі мають змогу займатися практично всіма існуючими видами спорту. Та навіть при такому розмаїтті спортивних напрямів регбі залишається лідером.

І як лідер гідно представляє НТУУ «КПІ» на міжнародних та всеукраїнських змаганнях. Юнацькі команди клубу протягом сезону неодноразово ставали переможцями та призерами й отримували золоті медалі особисто від Послів Франції та Південно-Африканської Республіки в Україні. Хотілося б особливо відзначити дитячу команду «Політехнік» 1998-99 років народження (тренер – О.С.Сабіров), яка в надзвичайно важких поєдинках перемогла всіх суперників та посіла перше місце в чемпіонаті України. Юнаки «Політехніка» 1994-95 років народження (тренери І.І.Яцина, В.С.Дідович) в черговий раз зійшли на вищу сходинку п’єдесталу й отримали золоті медалі чемпіонів України.

Збірна команда університету (ст. тренер – Л.В.Денбновецький), успішно провівши всі матчі сезону, впевнено стала чемпіоном України серед команд першої ліги. Серед лідерів команди, хто продемонстрував високу індивідуальну майстерність, – випускник ПБФ 2010 року Євген Лупашко, студенти Андрій Дремов (ФІОТ), Євген Зборовський (ФММ), Сергій Дорогань (ФММ) та Андрій Свертока (ФПМ). Останній став кращим бомбардиром чемпіонату та виборов спеціальний приз. Крім цього, А.Дремов та А.Свертока у складі Національної молодіжної збірної України взяли участь у чемпіонаті Європи, що проходив у італійському місті Тревізо. Вдало провели сезон і новачки команди – Єгор Величковський (ФПМ), Ігор Демчук (ІФФ), Данило Коробецький (РТФ), Олександр Турбовський (ЗФ), Максим Корнійчук (РТФ), Ян Савченко (ФЕЛ), Олексій Базанов (ММІФ). І хоча їм ще трохи бракує майстерності, але бійцівських якостей і жаги до перемоги було вдосталь.

Ні на день не полишає своєї професійної діяльності заслужений тренер України Леонід Володимирович Денбновецький. У свої 65 він продовжує працювати з юнацьким запалом та з року в рік виховує нову плеяду студентів КПІ – чемпіонів України.

Збірна команда НТУУ «КПІ» з регбі постійно відчуває піклування та підтримку ректорату, профспілкового комітету та інших підрозділів університету. Сподіваємось, що вже цього року регбісти отримають новий стадіон, що дозволить значно підвищити рівень майстерності гравців, збільшити спортивні досягнення команди та сприятиме подальшому залученню у спорт студентів і викладачів університету.

У 2010 р. регбі знову стало олімпійським видом спорту. Тож маємо надію, що колись і наші студенти-регбісти представлятимуть Україну та КПІ на Олімпійських іграх.

В.Малаєв, регбі-клуб “Політехніка”