Спільними зусиллями КПІшників за п’ять днів місто стало на 2 тонни чистішим! Про це потурбувався локальний осередок BEST (Board of European Students of Technology – Рада європейських студентів-технологів) у Києві і профком студентів НТУУ «КПІ». Саме вони організували проект iGreen – «Збережемо Землю Зеленою!», який проходив із 29 листопада по 3 грудня 2010 р.

Папір, пляшки, поліетилен… на вулицях, площах, тротуарах і навіть у парках. Так ми віддячуємо природі за те, що живемо в одному з найзеленіших і найкрасивіших міст світу. Натомість сотні дерев вирубують «за нестачі» вторинної сировини, яку можна було б переробити.

Думка щось робити блукала головами багатьох. Та саме BEST почав діяти. «Це перший такого роду захід у КПІ. У решті університетів Європи, як і загалом у суспільстві європейських країн, на проблему сміття давно звернули увагу. Переробка вторинної сировини – нормальна європейська практика. Ми, як завжди, позаду», – говорить Ірина Загірська, перший президент осередку. Тож, щоб почати виправляти невтішну картину, у студентських гуртожитках організовано пункти прийому сміття.

Найактивніших 15 захисників природи отримали футболки з логотипом iGreen. Вітаємо Євгена Сірого (ПБФ), який один зібрав 58,3 кг сміття!

А в 7-му корпусі було організовано експозицію сміттєвого мистецтва – Trash Art. Виявляється, з пластикових пляшок можуть вирости квіти, а з фольги – картини; серед експонатів були також ляльки з пап’є-маше, костюми, вази для квітів. Для своїх шедеврів організатори заохочували використовувати «чисте сміття» – поліетилен, пластик, папір тощо. Усіх митців нагороджено футболками.

Анюта Камонгар

Дата події