Трохи більше місяця відділяло другу атестацію осіннього семестру від першої. Для багатьох студентів нашого університету це був час наполегливої праці. Про ефективність роботи студентів із здобуття нових знань свідчить порівняння результатів двох останніх атестацій. Майже на 800 осіб (до 8500) збільшилась кількість студентів, які атестовані з усіх дисциплін. Свою успішність у навчанні покращили студенти третього і четвертого курсів, де з усіх дисциплін атестовані відповідно 51,8 % та 56,2 % студентів. Дещо гірші показники з атестації зафіксовані у студентів другого курсу, їх показник – 40,8 % атестованих. Перший курс не зміг втримати результатів першої атестації, зменшивши на 0,7 % кількість атестованих, що за результатами другої атестації становить 45,8 %. На ФЛ, ВПІ, ІСЗЗІ, ФММ, ФСП та ПБФ більше 60 % студентів атестовані з усіх дисциплін.

Відносна кількість студентів неатестованих з трьох і більше дисциплінПісля першої атестації суттєво зменшилась кількість студентів, які неатестовані з трьох і більше дисциплін. Тепер їхня кількість складає 2516 осіб, що на 3,3 % менше, ніж після проведення першої атестації. В середньому по університету відносна кількість студентів, неатестованих з трьох і більше дисциплін у другу атестацію, становить 14,4 %, що порівняно з попереднім навчальним роком гірше на 1,5 %. Найбільше студентів, у яких є проблеми з атестацією, зафіксовано на РТФ, ВІТІ, ІПСА, ФІОТ та ІФФ, що з огляду на загальноуніверситетські показники свідчить про високу вимогливість викладачів цих факультетів та інститутів до якості одержаних студентами знань.

Кількість студентів, неатестованих з трьох і більше одних і тих самих дисциплін, за результатами двох атестацій осіннього семестру становить 2,6 % (461 особа), що на 1,2 % краще, ніж у весняному семестрі 2009/2010 навчального року.

Неатестацію з усіх дисциплін мають 103 студенти, що на 9 осіб менше від відповідного показника попередньої атестації.

Покращились результати навчання іноземних студентів, серед яких у другу атестацію атестовані 59,3 %, а по обох атестаціях – 31,1 %. Кількість неатестованих з трьох і більше дисциплін становить 9,4 %, а з усіх дисциплін – 0,6 %. Такі результати є чи не найкращими за останні роки.

Аналізуючи результати атестації, департамент навчально-виховної роботи висловлює подяку викладацькому колективу університету за дотримання високих вимог до знань студентів і вітає студентів, які прагнуть нових знань і набувають нових навичок, адже саме це відповідає вимогам нашого університету. Тільки наполеглива робота над собою і активна взаємодія з викладачами дозволить досягти високих результатів, і, можливо, незабаром прізвище когось із сьогоднішніх студентів буде вписано золотими літерами в історію університету.

Інф. департаменту навчально-виховної роботи