19 жовтня 2010 р. відбулось відкриття спільних з компанією EPAM Systems навчальних та науково-дослідних лабораторій в ННК «Інститут прикладного системного аналізу» та на факультеті прикладної математики.

EPAM Systems – один з найбільших розробників програмного забезпечення та провідний гравець в галузі ІТ-консалтингу. Продукція компанії добре відома на світовому ринку, а серед її клієнтів такі гіганти, як Microsoft, Novell, Oracle, The Coca-Cola Company, Росенергоатом, Національний банк України та багато інших.

Під час урочистого відкриття ректор НТУУ «КПІ» М.З.Згуровський у своєму виступі наголосив, що співробітництво з компаніями такого рівня, як EPAM – важливий крок у налагоджені тісних взаємозв’язків з майбутніми роботодавцями. Нині в умовах жорсткої конкуренції на ринку праці випускники як ніколи зацікавлені не лише в отриманні якісної освіти, а й в набутті першого досвіду професійної діяльності ще під час навчання в університеті. Від EPAM Systems участь у відкритті лабораторій взяли Юрій Антонюк, директор компанії EPAM Systems в Україні, Павел Шагойко, директор з розвитку бізнесу EPAM Systems в країнах СНГ, Андрій Плєщ, менеджер з розвитку бізнесу. Гості розповіли про мету співробітництва з НТУУ «КПІ» – це залучення до професійно-орієнтованого навчання та роботи талановитих студентів, які в подальшому могли б успішно працювати в компанії. Для цього на базі щойно відкритих на ФПМ та ІПСА лабораторії проводяться безкоштовні курси з мови програмування Java та тестування програмного забезпечення. Під час курсів компанія буде придивлятися до слухачів і, наприкінці, деяким з них пощастить отримати роботу в EPAM Systems. До речі, навчатись на курсах можуть не лише студенти ІПСА та ФПМ, а й студенти інших факультетів, які успішно пройшли співбесіду у компанії.

Співпраця з компанією EPAM Systems дозволить нашим студентам поглибити свої знання в галузі програмної інженерії, набути першого досвіду командної роботи та отримати можливість працевлаштування у провідній ІТ-компанії, якою є EPAM Systems.

За інф. ФПМ

Дата події