Сьогодні ми чуємо багато інформації про СНІД, проте вона не завжди є правильною. Так, наприклад, існує міф про те, що це зовсім не хвороба, а хитромудрий спосіб наживання фармацевтичних компаній. Але якщо ви хочете зберегти власне здоров’я, потрібно дослухатися лише до порад спеціалістів.

Кваліфіковані відповіді на свої питання можна отримати, зателефонувавши на Національну лінію телефону довіри з проблем ВІЛ/СНІД 0-800-500-451.  Відповіді на типові запитання можна переглянути на сайті телефону довіри http://helpme.com.ua. Студенти КПІ інформацію про цю хворобу можуть отримати, звернувшись до Студентської соціальної служби, що знаходиться за адресою: вул. Борщагівська, 144 (гуртожиток №20).

символ боротьби зі СНіДомДо Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом (1 грудня) Студентська соціальна служба проводить марафон, який має три складові: волонтерство, творчі змагання та можливість здати тест на ВІЛ.

Цьогоріч у марафоні, який стартував 30 листопада, взяли участь 11 команд по п’ять осіб  від різних факультетів та гуртожитків. Для цих команд проводились спеціальні тренінги стосовно роботи в команді та профілактики ВІЛ/СНІДу. Протягом тижня вони змагались між собою: роздавали інформаційні буклети, робили стіннівки «Здоров’я – це…», збирали підписи на користь здорового способу життя, знімали відеоінтерв’ю «Як ти підтримуєш здоровий спосіб життя?» та фільми-звіти про виконану роботу.

У перший день марафону кожен охочий міг пройти безкоштовний експрес-тест на ВІЛ, результати якого стають відомі вже через 15 хвилин. Свій ВІЛ-статус перевірили 93 особи.

До речі, за період попередніх марафонів з 2007 по 2009 рік, за словами керівника Студенської соціальної служби Олени Шаповалової, такий аналіз зробило близько трьох тисяч студентів КПІ. Серед них, на щастя, не було виявлено жодного інфікованого.

Фінал творчих змагань відбувся 7 грудня в Малому залі ЦКМ, де зібрались команди-учасниці, вболівальники та журі під головуванням Р.І.Пашова.

Глядачі переглянули відеоінтерв’ю та кліпи команд «Копейка» (ТЕФ), «СНІД off» (ФЕА), «ГРОМ» (ФСП), «Пятнашка» (ФЛ), «Discovery» (ФМФ), «Active life» (ИФФ), «Style’s» (ФЕА) та «Инцидент» (ФСП). Зауважимо, що дві команди – «Active life» та «ГРОМ» представили обидва кіножанри. На сайті student.kpi.ua заздалегідь проводилось голосування за найвдаліший відеоматеріал. Переможцем визнали кліп команди «Active life» (ІФФ), який сподобався 163 інтернет-користувачам.

Ця ж команда отримала першість у номінації «Вибір глядачів» за результатами підрахунку бюлетенів, що отримали всі присутні в залі.

Журі теж визнало кращою команду «Active life». Друге і третє місця посіли «ГРОМ» та «Пятнашка».

Катерина Василенкова, студентка ІІІ курсу ВПІ