Нарешті і в нашому університеті є футбольне поле з якісним покриттям, довгоочікуване відкриття якого відбулося 11 листопада 2010 року о 14:30. На відкритті окрім студентів НТУУ “КПІ”, які повністю заповнили трибуни нового стадіону, були поважні гості серед яких проректор з наукової роботи М.Ю.Ільченко, проректор з навчально-виховної роботи Г.Б.Варламов, голова комітету з фізичного виховання Міністерства освіти і науки України В.Г.Гамов, голова Солом’янської районної державної адміністрації І.П.Сидоров, президент Всеукраїнської футбольної асоціації В.О.Пилипенко, депутат Київської міської ради Д.Й.Андрієвський, призер Олімпійських ігор у Сеулі, перший у світі екс-рекордсмен зі стрибків у висоту Рудольф Поварніцин.

У вітальних промовах всі гості бажали цьому стадіону стати символом перемог нашого університету, а також висловили побажання для молоді сповідувати здоровий спосіб життя, займатись спортом. На завершення честь розрізання червоної стрічки отримали Г.Б.Варламов, В.Г.Гамов, В.О.Пилипенко.

Після офіційної частини, на радість студентам та запрошеним гостям, відбувся матч між ветеранами “КПІ” та “Динамо”. У складі “Динамо” були такі відомі колишні гравці київського футбольного клубу, як А.Баль, В.Леоненко, В.Косовський, С.Федоров, Ю.Дмитрулін, В.Кернозенко, С.Ребров та інші видатні футболісти.

Відразу ж матч розпочався з високих швидкостей, які демонстрували гравці обох команд. Звичайно, динамівці проводили гострішу гру, мали більше гольових моментів і володіли більше м’ячем, аніж наші ветерани. Тож цілком закономірно, що перший тайм закінчився з рахунком 0:3 на користь ветеранів “Динамо”. Другий тайм розпочався з пресингу команди “КПІ”, проте згодом перевага знову перейшла на бік гостей, що увінчалось ще двома голами в наші ворота. Та за рахунку 0:5 нашим ветеранам вдалось відіграти 2 м’ячі, проте наприкінці матчу пропустили ще один гол. Отож, у підсумку, матч завершився з рахунком 2:6 на користь ветеранів “Динамо”. Після того як прозвучав фінальний свисток, гравців “Динамо” обступили студенти в намаганні отримати автографи своїх кумирів.

Тож відкриття довгоочікуваного футбольного поля стало радісною і позитивною подією для всього “КПІ”, а приурочений до цього товариський матч між ветеранами “Динамо” та “КПІ” виявився вдалою окрасою урочистостей і був, незважаючи на рахунок, на радість глядачам та гостям.

Сергій Смольц

Дата події