22 жовтня 2010 року НТУУ «КПІ» відвідала делегація Посольства Аргентинської Республіки в Україні у складі Надзвичайного і Повноважного Посла Ліли Ролдан Васкес де Муан та міністра Посольства Марти Лус Гонсалес Ньєвес.

Аргентина та Україна підтримують тісні дипломатичні відносини, що сприяє плідному розвитку наших культурних, торгових та адміністративних зв’язків. Пані посол приділяє велику увагу  освітньому, науково-технічному співробітництву, культурним взаємовідносинам. За участю Посольства Аргентинської Республіки в Україні проводяться різноманітні культурні заходи з метою ознайомлення з сучасними творами аргентинської літератури, мистецтва та кінематографу.

Візит розпочався із зустрічі делегації з ректором університету М.З.Згуровським та проректором з навчально-виховної роботи Г.Б.Варламовим. За результатами обміну думками було підписано Протокол про наміри  між Посольством Аргентинської Республіки в Україні та НТУУ «КПІ». Згідно з угодою  сторони сприятимуть розробці та реалізації спільних проектів у галузі науково-технічного співробітництва  та освіти; проведенню спільних семінарів, конференцій та зустрічей студентів і викладачів  НТУУ «КПІ» та наукових і освітянських установ Аргентинської Республіки; мобільності студентів та викладачів у рамках академічних обмінів. Сторони розглянуть можливість створення на базі НТУУ «КПІ» Українсько-аргентинського культурного інформаційно-освітнього центру як структурного підрозділу університету для розширення співробітництва у сфері культури, науки та освіти. Посольство Аргентинської Республіки в Україні сприятиме НТУУ «КПІ» у питаннях поширення іспанської мови  через ознайомлення студентів і викладачів університету з сучасними творами аргентинської літератури, мистецтва тощо.

Того ж дня пані Ліла Ролдан Васкес де Муан у залі засідань Вченої ради виступила з лекцією для студентів та співробітників університету. Йшлось про співробітництво наших держав, значний внесок української діаспори в розбудову Аргентинської Республіки, а також висловлювалися сподівання на поглиблення співпраці – від міжуніверситетського рівня до міждержавного. Гостя також розповіла про можливості навчання для іноземних студентів у вищих навчальних закладах Аргентинської Республіки. У залі була представлена невелика експозиція аргентинського національного одягу та виробів народних майстрів, було продемонстровано фільм, що знайомив з історичною та культурною спадщиною Аргентинської Республіки.

На закінчення М.З.Згуровський відзначив, що ця зустріч має надзвичайно велику вагу, оскільки засвідчує зміцнення співпраці між НТУУ «КПІ» та Посольством Аргентинської Республіки в Україні.

За інф. департаменту міжнародних зв’язків

Дата події