18 жовтня в залі засідань Вченої ради НТУУ “КПІ” відбулося урочисте вручення стипендій Президента України переможцям Всеукраїнського конкурсу-захисту Малої академії наук (МАН) та Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів.

Привітати переможців  прийшли президент МАН народний депутат України С.О.Довгий, заступник міністра освіти і науки України І.П.Зайцева, ректор НТУУ “КПІ” академік НАН України М.З.Згуровський, директор Інституту гідромеханіки НАН України академік НАН України В.Т.Грінченко.

«Всеукраїнські учнівські олімпіади та Всеукраїнський конкурс-захист проводяться щорічно і є найпоширенішими та наймасовішими інтелектуальними змаганнями в Україні. Загалом у системі МАН науково-дослідницькою діяльністю займається більше 100 тис. учнів старших класів, на третій етап конкурсу-захисту наукових робіт потрапляє близько 1 тис. учнів, – зазначив президент МАН С.О.Довгий. – Нещодавно, відповідно до Указу Президента, Мала академія отримала статус «національної». Це дозволить розширити штати центрального і територіальних відділень МАН, залучити до наукової роботи більшу кількість дітей. Указом також передбачається запровадження премій, стипендій або інших винагород для переможців І і ІІ  етапів конкурсу МАН».

Привітання переможцівСтипендії Президента України для переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів і Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України були запроваджені у 2006 році Указом Президента України. З 2006 по 2010 рік Президентськими стипендіатами стали 1350 учнів. У цьому році 270 лауреатів стипендії Президента України з усіх регіонів України отримали спеціальні відзнаки і отримуватимуть стипендію розміром в 1 тис. грн протягом року.

Анатолій Мініцький, викладач ІФФ

Дата події