Проректор – директор Українсько-польського центру НТУУ “КПІ” проф. С.І.Сидоренко відвідав 15 вересня 2010 р. Вроцлавську політехніку.

З цим ВНЗ КПІ плідно співпрацював за часів СРСР. У складні 90-ті роки зв’язки послабшали. Тепер, коли КПІ посилює співробітництво з університетами Польщі через нові можливості Українсько-польського центру, є всі підстави їх відновити (як це успішно роблять вчені ММІ НТУУ “КПІ”).

Про це йшлося на зустрічі проф. С.І.Сидоренка з ректором Вроцлавської політехніки проф. T.Вяцковські  та проректорами проф. Й.Валендзієвські і проф. E.Русінські. У зустрічі взяв участь президент Польської освітянської фундації “Перспективи” – співзасновник Українсько-польського центру НТУУ “КПІ”  В.Сівінські.

Того ж  дня відбулася також зустріч проректора С.І.Сидоренка із заступником міністра освіти Республіки Польща пані Л.Ярон (на фото). Обговорювалося посилення ролі Українсько-польського центру НТУУ “КПІ” в розвитку співробітництва науково-освітніх систем Республіки Польща і України.

за день до цього, а саме 14 вересня 2010 року у Варшавській політехніці проф. С.І.Сидоренко мав зустріч з ректором проф. В.Курніком та проректором проф. Т.Куліком, під час якої було прийнято рішення про приїзд до НТУУ “КПІ” делегації провідних учених Варшавської політехніки для посилення співпраці з ученими НТУУ “КПІ” в науковій діяльності і започаткування проектів за типом “Подвійний диплом” (“Диплом двох університетів”).

За інф. департаменту міжнародних зв’язків

Дата події