Уже кілька років поспіль наша газета розповідає про проведення та підсумки спортивно-туристичного заходу «Лабіринт». Порівнюючі статті, можна прослідкувати, як зростав «Лабіринт» якісно та кількісно, і ось настав момент, коли від цієї гри «відбрунькувались» нові. Однак про все по порядку.

Перше, що я почула від керівника турклубу «Скіф» та головного організатора «Лабіринту» І.П.Кучерявого: «Нам довелося відмовити багатьом бажаючим», і це при тому, що цього року на змагання приїхало аж 20 команд! Помножте це на 6 осіб у кожній команді і уявіть розміри наметового містечка на базі «Політехнік»!  Цього року до студентів КПІ приєдналася команда молодої зміни – учнів Політехнічного ліцею.
А ось командам КНУ ім. Т.Шевченка та НАУ було відмовлено через брак коштів, і «авіаційники» приїхали на базу як глядачі подивитися, як то провести і собі такий «Лабіринт». А щоб нам могли позаздрити інші виші, ціле літо команда організаторів працювала на базі «Політехнік»: вив’язувались естакади та канатна переправа – частини мотузкового містечка, облаштовувалось місце для наметового містечка, впорядковувалась база – і в вересні «Лабіринт» приймав своїх учасників.

Побачивши великий інтерес студентів КПІ до гри, а також оцінивши ідеї, які «Лабіринт» доносить до молоді (здоровий спосіб життя, заняття спортом, дбайливе ставлення до природи, утвердження взаємоповаги, дружби і єдності), керівництво студмістечка та департамент навчально-виховної роботи погодилися з тим, що «Лабіринт» проходитиме чотири рази на рік – взимку, навесні, влітку та восени. Офіційною «резиденцією» гри призначено базу «Політехнік».

Окрім цього, майже щотижня на базі будуть проводитись заходи спортивного і виховного характеру як для студентських груп, так і для окремих гуртожитків.  Планується проведення акції «Відпочиваємо працюючи», коли студенти працюють кілька годин над облаштуванням бази «Політехнік», а інший час відпочивають. Для мешканців гуртожитків відпочинок на базі стане бонусом за відсутність правопорушень, а в далеких планах (спільно з «Клубом 13»)  – проведення студентського фестивалю  талантів «Едем».

Усі проекти турклубу «Скіф» спрямовані на всебічний і гармонійний розвиток студентів, коли в здоровому тілі – здоровий дух, і це здорове тіло, працюючи, вчиться цінувати свою працю, а дух радіє від зробленої справи. Молодіжні клуби студмістечка готові працювати задля студентів, і коли вони вже мають хорошу репутацію і довіру як молоді, так і керівництва, то тепер не зупиняться у виконанні своїх завдань.

Валерія Добривечір

Дата події