Дарія ЛитвиненкоШестикурсниця Дарія Литвиненко навчається за спеціальністю «Обладнання фармацевтичної та мікробіологічної промисловості». На прохання розповісти про себе, трохи зніяковіла: «Ніколи не загадувала, що мене очікує попереду. П’ять років тому не знала, чим обернеться вступ до КПІ, але сподівалась отримати гарний фах і знайти друзів.

Сьогодні я магістр другого року навчання. Займаюся дослідженням процесу первапорації та можливістю його застосування до очистки стічних і природних вод. Маю три патенти України на корисну модель: два під назвою «Апарат для культивування клітин» та один «Газліфтний барботажний апарат»; 19 наукових статей, опублікованих у міжнародних збірниках наукових конференцій».

За успіхи в навчанні та громадській діяльності студентку удостоєно іменних стипендій: у 2007/08 н. р. – Київського міського голови, у II семестрі 2008/09 н. р. – Кабінету Міністрів України, нині – Д.Андрієвського. А ще Дарія три роки поспіль обіймає посаду заступника голови профбюро факультету та навчається в гр. БІ-51, яка в 2008/2009 н. р. виборола звання кращої академічної групи НТУУ «КПІ».

«Як і п’ять років назад мрію вивчити китайську та німецьку і здійснити навколосвітню подорож, я і досі не знаю, що чекає попереду, знаю лише, що друзі, яких я тут знайшла, згодні поїхати в цю подорож зі мною», – мрійливо закінчує дівчина.

Євгенія МорозоваЧетвертокурсниця Євгенія Морозова навчається за спеціальністю «Обладнання фармацевтичної та мікробіологічної промисловості». «При вступі до університету факультет біотехнології і біотехніки обрала майже випадково, вірніше, він сам вибрав мене. Та я зовсім не жалкую, а, навпаки, вважаю, що це великий привілей – навчатися тут, – розповідає студентка. – Усі наші викладачі – висококваліфіковані фахівці, що прекрасно знають свій предмет, натхненно працюють та вміють зацікавити студентів.

Про себе можу сказати небагато. Люблю пізнавати нове, займатися спортом (граю у збірній КПІ з великого тенісу, люблю бігати на великі дистанції та ходити до тренажерного залу), співати. Іноземні мови – моє друге хобі, а саме англійська та німецька мови. Практикую технічний переклад. Займаюсь профспілковою діяльністю. Маю один патент на корисну модель «Лабораторний ферментеp» та 4 наукові публікації. Беру участь у всеукраїнських та міжнародних наукових конференціях. Цікавлюся наукою і прагну стати хорошим фахівцем у майбутньому!» Краще і не скажеш.

За успіхи у навчанні, наукових дослідженнях та активну громадянську позицію дівчину удостоєно іменної стипендії ректора НТУУ «КПІ».

За інформацією ФБТ