З 8 по 11 липня 2010 року у столиці Словаччини Братиславі пройшов Другий міжнародний молодіжний музичний фестиваль. У ньому брали участь самодіяльні  дитячі і молодіжні хори, вокальні ансамблі, оркестри з України, Росії, Польщі, Естонії, Данії, Боснії та Герцоговини, Болгарії, Південно-Африканської Республіки. На фестивалі побувала Народна капела бандуристів нашого університету, якій за підсумком виконання конкурсної програми міжнародне журі присудило перше місце. Колектив отримав «Золотий диплом» і кришталеву вазу з назвою фестивалю.

Усі учасники фестивалю виступали також в різних місцях Братислави. Наші бандуристи дали півторагодинний (!) концерт на естраді у парку. Численні глядачі зустрічали виконання кожного номеру програми бурхливими оплесками.

У наступному році капела бандуристів відзначатиме своє 50-річчя. За піввіку не одне покоління молодих виконавців демонструвало своє мистецтво в багатьох містах України і зарубіжжя і завойовувало престижні місця на  численних конкурсах. Успіх у Братиславі продовжує низку  перемог минулих років.

Але не просто продовжує. Рік тому відбулося суттєве оновлення складу колективу, і в нього з’явився молодий художній керівник – Ганна Немировська. Майже для всіх учасників виступ у Братиславі був першим на конкурсах такого рівня. Можна сподіватися, що ця перемога стане першою у довгому ряду нових успіхів.

М.Петренко

Дата події