16 вересня 2010 року в НТУУ «КПІ» відбулася зустріч з представниками Департаменту США та Посольства США в Україні.

Делегацію представляли: п. Деніель Холл – голова відділу економічного співробітництва Управління з питань співпраці з Україною Державного департаменту США, п. Шевер Волтмер – радник з економічних питань Посольства США в Україні, п. Ладіслав Беранек – експерт економічного відділу Посольства США в Україні.

Мета візиту делегації – ознайомлення з університетом, обговорення перспектив співпраці, створення двосторонньої американо-української робочої групи з питань науково-технологічного партнерства.

П. Даніель Холл висловив подяку за запрошення відвідати КПІ, за теплий прийом Держсекретаря США Х.Клінтон, за все, що було організовано для неї.

Під час зустрічі Держсекретаря США Х.Клінтон з Міністром закордонних справ України К.І.Грищенком було прийнято рішення створити в рамках спільної Комісії із стратегічного партнерства дві робочі групи: політичного діалогу і науково-технічного співробітництва. Американську частину робочої групи очолюватиме помічник заступника Держсекретаря США з науково-технічного співробітництва п. Лоренс Ларі Гамбіно.

Мета діяльності робочої групи – налагодження співпраці між науковими асоціаціями та установами США та науковими колами України, встановлення тісніших контактів науковців обох країн, виконання спільних наукових проектів.

Очікується, що робоча група виконає функцію механізму імплементації науково-технологічного співробітництва.

Ректор М.З.Згуровський запропонував провести перше засідання робочої групи 9-10 листопада в рамках міжнародної конференції, яку в цей час організує Європейська економічна комісія ООН на базі НТУУ «КПІ», пообіцяв зробити все для підсилення співпраці новими пропозиціями.

«Важливо на першому засіданні завести механізм, дати хороший сигнал суспільству, для політиків, бізнесу, щоб широкі кола інтелігенції знали про цю важливу подію, яка сприятиме розвитку нашого співробітництва», – відмітив М.З.Згуровський.

Інф. «КП»

Дата події