Так називався музичний проект Відкритого фестивалю авторської пісні НТУУ «КПІ» «Точка зору», що зібрав авторів-виконавців, які пишуть і співають українською солов’їною мовою. Він проходив, як завжди, у Малому залі ЦКМ.

Хто цього разу виступав перед чисельною аудиторією шанувальників авторської пісні? По-перше, це переможці яскравого фестивалю «Точка зору» – студенти нашого університету, а також Олександра Суворова з КНУ ім. Т.Шевченка, Емін Самед-Заде з медуніверситету (лауреат фестивалю). По-друге, до нас завітали відомі українські виконавці і автори Сергій Руденко (м. Новоград-Волинський), Сергій Малега (м. Богуслав), Яна Шпачинська (м.Київ) та гурт «СонЦе» (м.Київ).

Відкривав пісенне свято добре знаний у КПІ керівник клубу авторської пісні «Росток», один із засновників авторської пісні в Києві – Аркадій Голубицький з піснею «Човник». До речі, батько Аркадія Олександровича, він сам та його син Денис закінчували свого часу КПІ.

Дві години глядачі насолоджувались красою українського поетичного слова, мелодіями від козацьких балад до сучасних рок-н-рольних ритмів.

Сергій Малега

«Гайда на співи» – це зустріч двох поколінь піснярів: досвідчених, які не перший рік у авторській пісні, і авторів, які роблять перші кроки до пісенного олімпу. Мудрі акорди зустрілися з юними гармоніями.

Потім учасників музичного проекту нагороджували дипломами та подарунками. «Гайда на співи» – це перша ластівка сучасної української студентської авторської пісні, і в наступному році він стане потужним весняним міжвузівським фестивалем.

Закінчував співоче музичне джерело «Гайда на співи» автор цих рядків разом зі студентами фінальною піснею, гімном фестивалю «Точка зору» – «Ми крокуєм у світ».

Володимир Пушкін, директор фестивалю  «Точка зору»

Дата події