7 червня 2010 року в НТУУ “КПІ” відбулося засідання “Президентської трійки” BSUN у складі: діючого президента – проф. Д.В.Ліванова – ректора Національного дослідницького технологічного університету “МІСіС” (Росія), колишнього (2008-2010 рр.) президента – проф. М.З.Згуровського – ректора НТУУ “КПІ”  та майбутнього (2012-2014 рр.) президента – проф. Й.Качані – ректора Політехнічного університету Тирани (Албанія), за участю директора Постійного міжнародного секретаріату BSUN проф. І.Мамута.

Проф. І.Мамут представив зібранню інформацію про надання BSUN секторального статусу партнерства з боку ОЧЕС; участь у роботі ПАЧЕС в Белграді; партнерство з Програмою балтійських університетів за тематикою сталого розвитку; конференцію з тематики якості освіти в Севастополі; членство в BSUN університетів Сербії; партнерство в мережі INTEROP-VLAB; партнерство з Євразійською асоціацією університетів та Асоціацією університетів Каспійського регіону щодо створення електронних архівів культурної спадщини; перемовини з директором Інституту Нобеля в Осло та ін.

За підсумками засідання “Президентської трійки” були прийняті рішення з таких питань: стратегія номінування BSUN на Нобелівську премію миру; розподілення обов’язків між членами “Президентської трійки”; визначення мінімальних правил для членів BSUN; підготовка доповіді про роль університетів у Чорноморському регіоні; призначення наступного засідання Виконавчої ради BSUN у вересні 2010 року; візит членів “Президентської трійки” до Брюсселя; план заходів BSUN на 2010 рік.

Інф. “КП”

Дата події