У другій атестації весняного семестру взяли участь 12760 студентів 1-3 курсів. Результати атестації свідчать про те, що загалом успішність студентів у навчанні покращилась. Цього разу 44,9 % студентів атестовані з усіх дисциплін, проти 41,2 % атестованих за результатами першої атестації. Причому кількість атестованих студентів від першого до третього курсу збільшується, що свідчить про системну роботу всіх учасників навчального процесу.

Найбільший потяг до знань виявили студенти ВПІ, ФЛ, ФММ та ФСП. На цих факультетах більше 65 % студентів атестовані з усіх дисциплін.

На жаль, порівняно з попередньою атестацією, на 22 студенти збільшилась кількість неатестованих з усіх дисциплін, а кількість неатестованих з усіх дисциплін за результатами обох атестацій у весняному семестрі складає 12 осіб, що на 5 осіб більше, ніж минулого року.

Результати другої весняної атестації 2009-2010 н.р.Позитивним є суттєве зменшення кількості студентів, неатестованих з трьох і більше дисциплін, яких від першої атестації поменшало на 5,1 % (до 17 %). Але це все одно не дало можливості досягнути показників попереднього навчального року, коли кількість студентів, неа­тестованих з трьох і більше дисциплін за результатами другої атестації складала 14,6 %.

Особливістю цього весняного семестру є велика напруженість навчального процесу, обу­мовлена осіннім карантином. Отже, студентам, які не дуже успішно пройшли другу атестацію, доведеться докласти чимало зусиль для успішного складання заліків та іспитів. Запровадження в нашому університеті світового досвіду організації навчального процесу і поширення Болонської моделі застосування новітніх методів викладання відкриває студентам шлях до якісної освіти. Але варто пам’ятати, що високих результатів можна досягти тільки наполегливою працею.

Інф. Департаменту  навчально-виховної роботи