29-30 травня 2010 року на столичному стадіоні “Спартак” вперше проводився турнір з регбі на призи Посла Південно-Африканської Республіки в Україні серед юнацьких команд. Наш клуб “Політехнік” був представлений двома командами – 1994 та 1998 років народження.

Юнаки 1994 року народження, вигравши всі попередні поєдинки, дійшли до фіналу, де зустрілися зі своїми постійними конкурентами з м. Феодосія. Цього разу перше місце і головний приз отримали кримські регбісти. Юні політехніки завоювали срібні медалі та надію на перемогу в майбутньому.

А ось дитяча команда “Політехнік” 1998 року народження під керівництвом тренерів Артема Копейченка та Олександра Сабірова виборола головний Кубок та золоті медалі переможців. Нагороджував регбістів особисто Посол ПАР в Україні Андріс Фентер. Для дітей це були чи не перші офіційні змагання, а вони вже мріють захищати честь головної регбійної команди НТУУ “КПІ”.

Слід відмітити, що Посол ПАР в Україні практично два дні був присутній на стадіоні і завзято вболівав за українських регбістів. Його підтримував також Посол Румунії в Україні та інші представники дипломатичного корпусу.

На сьогодні збірна команда ПАР є чинним володарем Кубку світу з регбі, а регбі в Південно-Африканській Республіці є національним видом спорту. Послу було цікаво дізнатися про те, що в КПІ вперше в Україні була створена регбійна команда. Звичайно, що історія та здобутки регбі в ПАР значно більші, проте пан посол пообіцяв обов’язково завітати до спортсменів нашого університету.

Хотілося б зазначити, що між НТУУ “КПІ” та Преторійським університетом ПАР було укладено договір про співробітництво в усіх сферах діяльності, і регбі разом з науковим напрямом повинно сприяти плідному розвитку дружніх відносин між нашими університетами та державами.

У четвертому турі чемпіонату України з регбі серед команд першої ліги збірна команда університету “Політехнік” перемогла на виїзді у команди “Гірник” м. Кривий Ріг з рахунком 27:16.

13 червня в черговому поєдинку чемпіонату у м. Львів наш “Політехнік” переміг місцевих регбістів з рахунком 9:6.

А.Козенко, директор клубу регбі “Політехнік”

Дата події