13 квітня в Центрі культури та мистецтв НТУУ “КПІ” відбулась чергова Конференція трудового колективу університету. Її відкрив голова профкому співробітників В.І.Молчанов, який повідомив, що з 710 делегатів, обраних у всіх підрозділах університету, у залі присутні 592, а також 89 студентів.

Напередодні на зборах трудових колективів факультетів, інститутів, на студентських конференціях було заслухано та проаналізовано річні звіти керівників щодо виконання колективних угод між адміністрацією та відповідними профспілковими бюро. На засіданнях Вченої ради університету було заслухано та обговорено річні звіти проректорів Ю.І. Якименка, М.Ю. Ільченка, С.І. Сидоренка, Г.Б. Варламова, М.В. Печеника.

Конференція обрала робочу президію у складі: ректор М.З.Згуровський,  перший проректор Ю.І.Якименко, проректор М.В. Печеник, голова профкому співробітників В.І.Молчанов, голова профкому студентів А.Ю.Гаврушкевич. Далі на конференції головував перший проректор Ю.І.Якименко.

Після затвердження порядку денного, регламенту роботи конференції, редакційної комісії з підготовки проекту рішення і секретаріату конференції головуючий – перший проректор Ю.І.Якименко надав ректору університету академіку М.З. Згуровському слово для звіту адміністрації про виконання Колективного договору за період з квітня 2009 року по квітень 2010 року.

У доповіді ректора було всебічно проаналізовано роботу колективу університету у звітному періоді з усіх напрямів діяльності – навчання і виховання молоді, наукових досліджень, розглянуто розвиток матеріально-технічної бази НТУУ “КПІ”. Друга частина доповіді була присвячена аналізу виконання Колективного договору за всіма його розділами. Надалі доповідач зупинився на головних завданнях, що стоять перед колективом у поточному році в навчальному процесі, навчально-виховній роботі, міжнародній, науковій, господарській та соціальній діяльності університету.

Далі з доповідями виступили голова профспілкового комітету співробітників В.І. Молчанов та голова профспілкового комітету студентів А.Ю. Гаврушкевич. У виступах керівників профспілок йшлося про роботу, яку проводили профспілкові комітети щодо захисту прав працівників і студентів, контролю за виконанням Колективного договору, про заходи, що запроваджувалися для покращення соціально-побутових умов співробітників та студентів, перспективи поліпшення умов їхньої праці та відпочинку.

Звіт ректора та голів профспілкових комітетів було одноголосно затверджено, роботу ректора схвалено, а Колективний договір за період квітень 2009 року – квітень 2010 року ухвалено вважати виконаним повністю.

Далі делегати перейшли до обговорення та затвердження Колективного договору на період з квітня 2010 року по квітень 2011 року. Проект Колективного договору протягом двох місяців готувала комісія у складі представників адміністрації і профкомів. Він був опублікований у газеті “Київський політехнік” 25 березня 2010 р., після чого обговорювався на зборах трудових колективів підрозділів.

Конференція розглянула і затвердила всі розділи проекту Колективного договору. За пропозицією делегата-студента, конференція прийняла рішення внести зміни до п.п.1.5 та 1.7. Розділу 8 “Колективна угода між адміністрацією та профспілковим комітетом студентів”. Конференція затвердила Колективний договір, а також три додатки до нього.

Після цього ректор і проректори відповіли на письмові запитання, отримані президією від делегатів конференції.

Далі конференція затвердила зміни до Статуту університету щодо студентського самоврядування, які випливають із змін до Закону про вищу освіту.

На завершення засідання конференція затвердила раду університету з житлових та соціально-побутових питань, а також комісію з трудових спорів.

Інф. “КП”

Дата події