Делегація Посольства США в Україні у складі п. Сьюзан Клірі – аташе з питань культури, п. Віри Тернавської – фахівця з питань освіти, п. Артура Малелла – професора, директора центру Смітсонівського інституту та ін. відвідала 16 березня Київську політехніку. Гості мали зустріч з керівниками університету, в якій взяли участь М.З.Згуровський – ректор НТУУ «КПІ», Б.А.Циганок – начальник управління міжнародних зв’язків, Є.І.Дуда – помічник ректора та ін. Йшлося про підготовку фахівців на основі інноваційних технологій та сприяння винахідницькій діяльності у молодіжному середовищі.

Пан Молелла виступив перед студентами та співробітниками НТУУ «КПІ» з лекцією «Innovative lives: what to look for and where to find them». На конкретних прикладах гість розповів про американських винахідників та їх винаходи, які помітно вплинули на розвиток людської цивілізації. Розповідь ученого базувалася на результатах досліджень, виконаних у Лемелсонівському центрі, який він очолює. Того ж дня за участю п. А.Молелла відбувся круглий стіл, який зібрав членів Вченої ради університету, науковців, аспірантів та старшокурсників, які беруть активну участь у винахідницькій діяльності, працюють у науковому парку «Київська політехніка». А.Молелла поінформував присутніх про діяльність очолюваного ним Центру, зокрема про грантову та фінансову підтримку молодих винахідників для заснування власного бізнесу – «щоб ідеї одразу були втілені у виробництво».

На завершення зустрічі М.З.Згуровський від імені присутніх та колективу НТУУ «КПІ» подякував Артуру Молелла за виступи та висловив сподівання на подальшу співпрацю.

Н.Єлизарова

Дата події