Культурний обмін зі студентами Еколь Політехнік в Парижі – мрія? Реальність! Екскурсії, спілкування з новими людьми – це завжди великий досвід. Загубитись у Луврі, знайти Мону Лізу, дослідити її пильний погляд, побувати в музеї Орсе – ось вони – Моне, Дега, ти бачиш їх на власні очі… Так, це тобі не сниться. Шампс Елізе, Арка, Ейфелева вежа, Версаль під снігом, забігти в кафешку Амелі, бути загіпнотизованим маятником Фуко в Пантеоні. Багети, круасани, мерсі – безумовно французький настрій, навіть у такому інтернаціональному місті, як Париж. Національностей в якому, мабуть, так само багато, як станцій у метро, де не варто шукати логіки.

Тим, хто мав нагоду відвідати презентацію локальної групи BEST Київ, що відбулася 24 лютого, можливо, не варто читати наступний абзац. Втім, для тих, хто ще не чув про BEST, це стане в пригоді. BEST – Board of European Students of Technology (Рада студентів технічних університетів Європи) – неполітична, неприбуткова, нерелігійна організація, що була заснована в 1989 році. Вона об’єднує 30 країн Європи, у яких функціонує 83 локальних осередки, кількість яких постійно зростає. Головна мета діяльності – організація курсів додаткової освіти для студентів технічних ВНЗ, що входять до мережі BEST, створення можливостей для особистого розвитку студентів та розкриття їх потенціалу.

BEST Київ – один із трьох локальних осередків організації в Україні, створений у 2008 році в КПІ, нараховує близько 25 активних членів. Інші осередки функціонують при Національному університеті «Львівська політехніка» та Запорізькому національному технічному університеті.

студенти КПІ у Версалі20 студентів нашого університету завдяки програмі BEST у лютому мали чудову можливість відвідати Париж і тепер разом з іншими членами організації ми в очікуванні студентів з Еколь, що надихнули нас своїм прагненням до навчання, прекрасними традиціями, мистецькими здібностями та галантним ставленням. Ось вона – еліта французького студентства! Еколь Політехнік відділяють від станції метро 294 сходинки, які спершу подолати дуже важко. Втім, схоже на те, що це найперший об’єкт, де тренуються студенти-військові та, можливо, ще раз перевіряють свій вибір абітурієнти Еколь Політехнік. Згодом вони звично долають цю так звану перешкоду, не відчуваючи незручностей. За кілька днів звикли і ми. Велика територія з навчальними будівлями та гуртожитками – кампус справив незабутнє враження.

Після повернення з Парижа члени групи BEST Київ провели презентацію, тепер готуємося до наступних проектів, черпаючи натхнення як у поїздках минулих та наступних, так і просто в людях, що здружилися за такий короткий період існування організації. Наразі відкрито подачу заявок на заходи літнього сезону, організовані локальними групами BEST. Це означає, що студенти КПІ мають можливість стати учасниками обраних трьох подій з 55 можливих, представлених на сайті http://www.best.eu.org.

BEST Київ вітає всіх жінок, а особливо нашу дівочу більшість київської локальної групи з Міжнародним жіночим днем та бажає всім незабутніх і барвистих вражень! Мрія – це вже крок до її досягнення!!!

Олена Ігнатович, віце-президент BEST Київ зі зв’язків з громадськістю

Дата події