Курсові захистили, заліки та екзамени склали… Ну, начебто все – сесію здали! Ура!

І що ж тепер, як його відійти від тих безсонних ночей та великої кількості «розумних знань»? На дворі мороз, снігу по коліно… Потрібно їхати в Карпати.

Беремо профквиток, гроші та бігом до профкому студентів за путівкою.

Профком здивував – путівки на зимовий відпочинок на будь-який смак.

Все як у тумані –  профком-путівка-вокзал-потяг-вокзал і нарешті – Карпати!!!...

Групу із кількох десятків КПІшників занесло в до цього маловідоме село Сусково. Знайомство із мальовничими Карпатами відбувалося із самого початку весело. Активно і за допомогою провідника всі новоприбулі опинилися на майже безлюдній станції «Карпати».

Місце дислокації – готель «У Газди», який пропонує до уваги номери на будь-який смак (читай: 2-х, 3-х, 4-х місні номери), більярд, сауну, міні-зоопарк і симпатичний краєвид.

Відпочинок у Карпатах студентів КПІВідразу були запропоновані найрізноманітніші варіанти активного проведення 6 днів канікул, і в перший же день ми відвідали Мукачево та Берегово з його відомим термальним джерелом. Щоб студенти не розслаблялися і отримали те, заради чого вони їхали за кількасот кілометрів, наступного дня їх повезли в село Пилипець Міжгірського району, щоб і на лижах-санках покататися, і на конях до водоспаду Шипоту проїхати. Погода сприяла, світило яскраве сонце, снігу по коліно, підйомники працюють, глінтвейн та чай у такий мороз здаються найсмачнішими у світі. Емоцій море, посмішок ще більше.

Якщо ви бажаєте насолодитися свіжим повітрям, помилуватися чудовими пейзажами й поринути у світ Закарпаття, де в будь-якому будинку вас приймуть гостинно і  привітно, де ніколи в кафе, куди ви зайшли зі своїми продуктами, вас не попросять залишити приміщення або заховати продукти, а навпаки запропонують підігріти принесене вами або самі принесуть чогось на закуску, – тоді вам необхідно побувати в Красії. Знаходиться вона в селі Кострино, за 2 км від вежі, де чудові гори. Путівка розрахована всього на 7 днів, але за цих 7 днів ви наберетеся сили-силенної вражень. З приводу їжі можна не переживати, адже годують тут ситно і багато. Ніхто ніколи голодним не ходив, це факт. Для початківців необхідно взяти інструктора. Адже гори знаходяться на висоті 1300 і 1500 метрів. Схили дуже круті, але, спустившись раз із справжнім інструктором, ви зможете спокійно спускатися самі тисячі разів.

Відпочинок у Карпатах студентів КПІЗустріч зі спортивною базою «Тисовець» була дуже незвичною. На вокзал за студентами приїхали «Урали». Громіздкі машини з почестю доставили студентів на базу, де їх чекали незабутні спуски зі схилів Тисовця, катання на сноу-тюбінгах, шашлик на морозі, підкорення гори Плай, танці на снігу та супер-мега вечеря. Був невеличкий недолік – термін путівки швидко закінчився. Але за сім днів багато КПІшників навчилися кататись на лижах та вправно володіти санчатами.

Відпочинок у Карпатах студентів КПІТакож, уже традиційно, КПІ відпочивав у санаторіях «Яремча» та «Верховина». У горах Буковеля і в цьому році було найбільше всього студентів нашого ВНЗ.

…День останній. Заключний. Найбільш активні ще поїхали кататися на лижах, повільно пакуються валізи, куди разом із теплими светрами складаються кілограми приємних вражень. Гарна компанія, відпочинок пролетів як одна мить. Мені здається, що у всіх в голові до цього часу сидить фраза: «Хочу ще!» Дякуємо рідному КПІ та профкому студентів за гарний відпочинок.

Студенти РТФ, ММІФ, ІТС, ФЕЛ

Дата події