25 січня у cпорткомплексі НТУУ «КПІ» відбулася фінальна гра за І, ІІ та ІІІ місця між командами нашого університету, Національної академії управління, Київського національного університету технології та дизайну та Національного університету фізичного виховання та спорту – найкращими з-поміж 22 команд, що брали участь у кубку Студентської профспілкової асоціації м. Києва з баскетболу.

Звичайно ж найбільший інтерес викликала гра за І місце – НТУУ «КПІ» проти НАУ. Хвилювання, емоції вирували як на баскетбольному майданчику, так і на трибунах. Особливої інтриги та запалу надало те, що цей турнір, 10-й, – ювілейний і двічі поспіль команда КПІ ставала переможцем. І третя перемога назавжди залишала би перехідний кубок в КПІ. Тому трибуни були заповнені вщерть, а на трибунах серед уболівальників можна було побачити ректора нашого університету М.З.Згуровського, ректора НАУ С.А.Єрохіна, ректора КНУТД О.І.Волкова та інших високоповажних людей.

Що це була за гра! Дві команди і один кубок, два вузи – одна гра, перший чи другий!? Командна гра чи індивідуальна майстерність?... Хто?

Суддівство було одним з найсуворіших на турнірі. Головний суддя ФІБА – Валентин Слєпуха, судді національної категорії – Ігор Калугін та Микола Амбросов. Об’єктивність та принциповість.

Прориви, підбори, триочкові кидки, падіння, слем-данги – ось справжній баскетбол! Майстерна та напружена гра спортсменів тримала захоплених глядачів у напрузі до останньої секунди. І ось нарешті фінальний свисток – 93:78.

Тепер можна з гордістю сказати – триразові чемпіони кубка СПА м. Києва з баскетболу – команда нашого університету!

Переможці отримали головний приз – перехідний кубок, який вже назавжди залишиться в КПІ, а фіналісти – цінні подарунки від організаторів та спонсорів. Учасників фіналу привітав основний ініціатор і організатор турніру – голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України О.М.Яцунь.

Ювілейний турнір став зародженням Всеукраїнської баскетбольної студентської асоціації (ВБСА), президентом якої обрано М.З. Згуровського. ВБСА створено за підтримки ФБУ України та особисто її президента О.А.Волкова; в ній беруть участь 40 ВНЗ України.

Інф. профкому студентів НТУУ “КПІ”

Дата події