«Україна заслуговує на свободу, рівність і безпеку. Америка та партнери мають план, як це зробити», — наголосив держсекретар США Ентоні Блінкен, виступаючи перед студентами та колективом Київської політехніки.

Блінкен підкреслив, що українці завадили Путіну реалізувати його мету — «стерти Україну з карти світу».

Американський дипломат зазначив, що США завжди будуть за Україну, надаватимуть військову та економічну підтримку і пришвидшуватимуть її вхід до НАТО.

«З нашою підтримкою український народ може і здобуде своє бачення майбутнього. Це буде вільна, незалежна, демократична країна, повністю інтегрована у євроатлантичний простір», — сказав Блінкен.

Під час зустрічі Ентоні Блінкен відзначив внесок Київської політехніки у майбутню перемогу: «Ваш університет, його випускники, студенти, викладачі стали на захист своєї країни. Вони залишили вдома своє минуле життя, рідних і близьких. Імена тих, хто відав своє життя за свободу України, увіковічені тут, у кампусі. Серед них — відомі науковці, ілюстратори, музиканти, спортсмени».

Своєю чергою ректор КПІ Михайло Згуровський відзначив: «Наші народи були разом у часи другої світової війни і зараз ви підтримуєте нас. Ми дякуємо за підтримку у боротьбі за незалежність.

Сьогодні в США працює багато Київських політехніків. У вашій країні працює багато київських політехніків — близько пів тисячі у Майкрософт, а також в інженерному центрі Боїнг. Ми готові й надалі розширювати межі нашої співпраці».

Ентоні Блінкен перебуває з візитом у Києві. Під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським він висловив сподівання, що разом із партнерами Україні вдасться зробити наступні місяці успішними на полі бою.

Дата події