4 квітня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація парламентської групи "Християнсько-соціальний союз" Баварського ландтагу (парламенту) під керівництвом її голови Клауса Холечека. До складу делегації входили депутати Баварського парламенту д-р Герхард Хоп, д-р Стефані Гайгер, Максиміліан Степфер, голова відділу Центральної і Східної Європи Фонду Ганна Зейделя Беньямін Боббе, заступник голови представництва Вільної Держави Баварія в Україні Анна Маслак, координатор проєктів Фонду Ганна Зайделя в Україні Олег Ватаманюк.

З гостями зустрілися проректор з навчальної роботи Анатолій Мельниченко та директорка департаменту міжнародного співробітництва Алла Ковтун. Учасники зустрічі обмінялися думками щодо складнощів, з якими стикаються студенти-ветерани бойових дій з інвалідністю та студенти з обмеженими можливостями під час навчання в університеті й в університетських гуртожитках. Після обговорення Клаус Холечек передав представникам університету сертифікат благодійної підтримки інклюзії в КПІ ім. Ігоря Сікорського на суму 10000 євро від Баварської асоціації будівельної промисловості.

Під час спілкування з представниками університетських медіа Клаус Холечек повідомив, що Баварська асоціація будівельної промисловості вирішила зробити донат КПІ ім. Ігоря Сікорського на суму 10 000 євро з метою підтримки тих людей, які, повертаючись з фронту, потрапляють у складні життєві обставини. Ці кошти мають допомогти в облаштуванні в університеті оновленого інклюзивного середовища, що створюється в межах програми "Освіта без обмежень". Також він висловив сподівання, що і поза її рамками буде знайдено можливості для реалізації подальших подібних проєктів.

"Ініціатива представників будівельної асоціації Баварії, які сьогодні у супроводі представників Баварського парламенту презентували нам 10 000 євро для вирішення окремих проблем створення інклюзивного середовища, є дуже доречною, ми вдячні їм за це, – сказав Анатолій Мельниченко. – Зокрема, цей донат надасть нам змогу зробити певні конструктивні зміни в одному зі студентських гуртожитків".

Володимир Школьний

Дата події